Se incarca...

Exercitii pentru abdomen

Publicat pe 14 februarie 2024

Exercitii pentru abdomen: care sunt cele mai bune exercitii pentru abdomen? Daca vrei sa ai un abdomen plat si tonifiat, trebuie sa stii ca nu exista o reteta magica sau un exercitiu unic care sa te ajute sa obtii rezultatele dorite. In schimb, trebuie sa combini o alimentatie echilibrata si sanatoasa cu un program de antrenament variat si eficient, care sa lucreze toti muschii abdominali. In acest articol, iti vom prezenta cele mai bune exercitii pentru abdomen, pe care le poti face acasa sau la sala, cu sau fara echipament.

Exercitiile pentru abdomen se impart in trei categorii principale, in functie de zona pe care o vizeaza: exercitii pentru abdomen superior, exercitii pentru abdomen inferior si exercitii pentru oblici. Pentru a avea un abdomen bine definit, este recomandat sa faci cate un exercitiu din fiecare categorie, de trei ori pe saptamana, cu o zi de pauza intre ele. De asemenea, este important sa respecti tehnica corecta de executie si sa controlezi respiratia pe tot parcursul miscarii.

Iata cateva exemple de exercitii pentru abdomen pe care le poti incerca:

1. Crunch. Este unul dintre cele mai cunoscute si mai simple exercitii pentru abdomen superior. Pentru a-l face, trebuie sa te intinzi pe spate, cu genunchii indoiti si picioarele pe podea. Apoi, ridici usor capul si umerii de pe sol, fara a-ti forta gatul sau a-ti incorda spatele. Mentii pozitia pentru o secunda si revii la pozitia initiala. Repeta miscarea de 15-20 de ori.

2. Ridicarea picioarelor. Este un exercitiu eficient pentru abdomenul inferior, care solicita si muschii coapselor si ai soldurilor. Pentru a-l face, trebuie sa te intinzi pe spate, cu bratele langa corp sau sub fese. Apoi, ridici picioarele intinse pana la un unghi de 90 de grade fata de sol si le cobori incet, fara a le atinge de podea. Repeta miscarea de 15-20 de ori.

3. Rotatia trunchiului. Este un exercitiu bun pentru oblici, care lucreaza muschii laterali ai abdomenului. Pentru a-l face, trebuie sa te asezi pe podea, cu genunchii indoiti si picioarele ridicate la un unghi de 45 de grade fata de sol. Apoi, rotesti trunchiul spre dreapta si spre stanga, alternativ, folosindu-te de brate ca de o parghie. Mentii echilibrul si contractezi abdomenul pe tot parcursul miscarii. Repeta miscarea de 15-20 de ori pe fiecare parte.

Acestea sunt doar cateva exemple de exercitii pentru abdomen, care te pot ajuta sa iti tonifiezi muschii si sa iti reduci circumferinta taliei. Nu uita ca, pentru a avea rezultate vizibile, trebuie sa faci aceste exercitii in mod regulat, de cel putin 3 ori pe saptamana, si sa le combini cu o alimentatie echilibrata si hidratare adecvata. De asemenea, poti sa iti diversifici antrenamentul cu alte exercitii pentru abdomen, care iti vor creste dificultatea si iti vor stimula progresul. Succes!

Cautari asemanatoare: exercitii pentru abdomen.

Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

ION STIE

Copyright © ION STIE by Atodirese Web Design ❤️