Se incarca...

Ce este Microsoft Edge

Publicat pe 5 Martie 2024

Ce este Microsoft Edge? Microsoft Edge este un browser web dezvoltat de Microsoft, care a fost lansat in 2015 ca succesor al Internet Explorer. Edge este bazat pe motorul de randare Chromium, acelasi folosit de Google Chrome, si ofera o experienta de navigare rapida, sigura si personalizata.

In acest articol, vom prezenta cateva dintre caracteristicile si avantajele Microsoft Edge, precum si modul de instalare si utilizare a acestuia pe diferite dispozitive si sisteme de operare.

Caracteristici si avantaje Microsoft Edge

Microsoft Edge are o serie de caracteristici si avantaje care il fac un browser web competitiv si atractiv pentru utilizatorii de internet. Iata cateva dintre ele:

  • Sincronizare intre dispozitive: Edge permite sincronizarea datelor, cum ar fi istoricul, favoritele, parolele, extensiile si setarile, intre diferite dispozitive, cum ar fi PC-uri, tablete si telefoane. Astfel, puteti continua navigarea de unde ati ramas, indiferent de dispozitivul pe care il folositi.

  • Modul imersiv: Edge are un mod imersiv care ascunde elementele de interfata si afiseaza doar continutul paginii web, oferind o experienta de lectura mai placuta si mai concentrata. Puteti activa modul imersiv din meniul Edge sau apasand tasta F11.

  • Citire vocala: Edge are o functie de citire vocala care va permite sa ascultati continutul paginii web in loc sa il cititi. Puteti alege dintre diferite voci si viteze de citire, precum si sa evidentiati cuvintele citite. Puteti activa citirea vocala din meniul Edge sau apasand tasta Ctrl+Shift+U.

  • Colectii: Edge are o functie de colectii care va permite sa organizati si sa salvati continutul web in diferite categorii, cum ar fi proiecte, hobby-uri, calatorii etc. Puteti adauga imagini, texte, linkuri si note la colectiile dvs., precum si sa le exportati in Word sau Excel. Puteti accesa colectiile din meniul Edge sau apasand tasta Ctrl+Shift+Y.

  • Modul copii: Edge are un mod copii care va permite sa creati un mediu sigur si distractiv pentru copiii dvs. sa navigheze pe internet. Puteti seta limite de timp, restrictii de continut, teme personalizate si recompense pentru copiii dvs., precum si sa monitorizati activitatea lor online. Puteti activa modul copii din meniul Edge sau apasand tasta Ctrl+Shift+M.

  • Extensii: Edge suporta extensii care va permit sa adaugati functionalitati suplimentare la browserul dvs., cum ar fi blocarea reclamelor, traducerea paginilor web, gestionarea parolelor etc. Puteti instala extensii din Magazinul Microsoft sau din Magazinul Chrome Web Store.

  • Performanta si securitate: Edge este un browser web rapid si eficient, care consuma mai putine resurse decat alte browsere populare. De asemenea, Edge are o serie de functii de securitate care va protejeaza datele si intimitatea online, cum ar fi prevenirea urmaririi, protectia impotriva phishingului si malware-ului, blocarea pop-up-urilor etc.

Cum se instaleaza si se utilizeaza Microsoft Edge

Microsoft Edge este disponibil pentru Windows 10, Windows 8.1, Windows 7, macOS, iOS si Android. Pentru a instala Microsoft Edge pe dispozitivul dvs., puteti accesa site-ul oficial al Microsoft Edge (https://www.microsoft.com/edge) si sa descarcati fisierul de instalare corespunzator sistemului dvs. de operare.

Dupa ce ati instalat Microsoft Edge, puteti incepe sa il utilizati pentru a naviga pe internet. Puteti introduce adresa web pe care doriti sa o vizitati in bara de adrese, sau puteti folosi caseta de cautare pentru a cauta informatii pe internet. Puteti folosi si functia de cautare vocala, apasand pe iconita de microfon din bara de adrese.

Puteti personaliza aspectul si comportamentul Microsoft Edge dupa preferintele dvs., accesand meniul Edge (iconita cu trei puncte din coltul dreapta sus) si apoi Setari. Aici puteti schimba tema, pagina de pornire, motorul de cautare implicit, parolele salvate, extensiile instalate etc.

Puteti accesa si alte functii utile din meniul Edge, cum ar fi istoricul, favoritele, colectiile, descarcarile, citirea vocala, modul imersiv, modul copii etc.

Concluzie: Microsoft Edge este un browser web modern si performant, care ofera o experienta de navigare rapida, sigura si personalizata. Edge are o serie de caracteristici si avantaje care il fac un browser web competitiv si atractiv pentru utilizatorii de internet. Daca sunteti in cautarea unui browser web nou sau alternativ, va recomandam sa incercati Microsoft Edge.

Vezi si: Airbnb ce este.

Cautari asemanatoare: ce este microsoft edge.

© Toate drepturile rezervate 💪 ION STIE 👍 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

ION STIE

Copyright © ION STIE by Atodirese Web Design ❤️