Se incarca...

BNR a redus dobanda cheie la 6,75% pe an

Publicat pe 6 Iulie 2024

BNR a redus dobanda cheie la 6,75% pe an - Banca Nationala a Romaniei (BNR) a taiat rata dobanzii cheie, aducand-o la un nivel de 6,75% anual, o scadere de la precedentul 7% anual. Aceasta schimbare va intra in vigoare incepand cu data de 8 iulie 2024, conform unui comunicat recent emis de BNR.

Aceasta nu este singura modificare pe care BNR a decis-o. Banca a redus, de asemenea, rata dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 7,75% anual, de la 8,00% anual, si a scazut rata dobanzii pentru facilitatea de depozit la 5,75% anual, de la 6,00% anual.

In ciuda acestor reduceri, BNR a ales sa mentina nivelurile curente ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit, semnaland astfel o abordare prudenta.

Este important de mentionat ca rata dobanzii de politica monetara a ramas neschimbata din ianuarie anul trecut, cand BNR a majorat rata dobanzii la 7% anual, de la 6,75% anual. Aceasta decizie marcheaza o schimbare semnificativa in politica BNR.

Vezi si: Cum sa faci bani ca student.

Cautari asemanatoare: BNR a redus dobanda cheie la 6,75% pe an.

© Toate drepturile rezervate 💪 ION STIE 👍 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

ION STIE

Copyright © ION STIE by Atodirese Web Design ❤️